Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με χαλλούμι, λούντζα και μανιτάρια
220 γρ χαλλούμι (μία συσκευασία)
150 γρ λούντζα (παραδοσιακό κυπριακό αλλαντικό)
1 μαρούλι ή λόλα
1 ματσάκι ρόκα
2 ντομάτες πομοντόρι
150 γρ μανιτάρια φρέσκα
ελαιόλαδο
ξίδι βαλσάμικο ή λεμόνι
Κόβουμε το χαλλούμι σε 7 φέτες και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις 2 πλευρές για 5 λεπτά την καθεμία χωρίς λάδι. Προσοχή το χαλλούμι πρέπει να ειναι παγωμένο και το τηγάνι καυτό για να ροδίσει ομοιόρφα.
¨Επειτα, κόβουμε τη λούντζα σε κύβους και σωτάρουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και αμέσως μετά, αφού βγάζουμε την λούντζα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε ήδη κόψει σε φέτες, μέχρι να ψηθούν.
Κόβουμε τα λαχανικά και τις ντομάτες, κατά προτίμηση σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Βάζουμε από πάνω το ψητό χαλλούμι, τα μανιτάρια και τη λούντζα.
Στο τέλος ραντίζουμε με τη βινεγκρετ (3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με 1 κουταλιά της σούπας ξίδι βαλσάμικο ή χυμό λεμονιούκαι λίγο αλάτι) και αν θέλουμε βάζουμε και λίγη μαγιονέζα. Σαν τελευταία πινελιά γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.