Κυπριακά προϊόντα - Εισαγωγική τροφίμων και ποτων Ε & Π ΤΖΙΩΝΗ Ο.Ε

Κυπριακή πίτσα με χαλλούμι

 

 

2 ποτήρια χαλλούμι τριμμένο

3 ποτήρια τυρί ενταμ ή γκούντα

1 μικρό πακέτο ζύμη σφολιάτας

1 ποτήρι λούτζα κομμένη σε μικρά κυβάκια

ρίγανη

3 αυγά

1/2 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι φρέσκια ντομάτα

ντοματα σε ροδελες για το γαρνίρισμα

1/2 ποτήρι μανιτάρια κομμένα σε φέτες

 

Ανοίγετε τη ζύμη με τέτοιον τρόπο ώστε να καλύπτει τη βάση και τις πλευρές του ταψιού σε ύψος 2,5 εκατοστών, ενώ με ένα πιρούνι,την τρυπάτε ελαφρά σε κάποια σημεία.

Αναμειγνύετε καλά το χαλλούμι με το ένταμ και τους κύβους λούντζας και τα απλώνετε πάνω στη ζύμη. Ρίχνετε από πανω λίγη ρίγανη.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε καλά τα αυγά και προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα. Σταματήστε το μίξερ και ριξτε στο μπολ την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύετε με μία σπάτουλα.

Με ένα κουτάλι βάζετε λίγο λίγο από το μείγμα πάνω στα τυριά με προσοχή να περιέχει κ ντομάτα.

Ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και γαρνίρετε με ροδέλες ντομάτας.

Ψήστε την πίτσα σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά.