Αναρη

Η αναρή είναι ένα μαλακό είδος τυριού. Όταν το πρώτο στάδιο της επεξεργασίας του χαλλουμιού έχει ολοκληρωθεί και το τυρόπηγμα έχει αφαιρεθεί από τον ορό γάλακτος, ξεκινά η επεξεργασία της αναρής. Ο ορός γάλακτος θερμαίνεται με ταυτόχρονη ανάμειξη και όταν η θερμοκρασία του ορού φτάσει περίπου τους 65°C, προστίθεται φρέσκο γάλα που ονομάζεται "πρόσγαλο", σε ποσότητα 5-10% του ορού γάλακτος και η θέρμανση συνεχίζεται μέχρι βρασμού. Η αναρή ανέρχεται στην επιφάνεια και αφαιρείται με ειδικά σουρωτήρια και πιέζεται έτσι ώστε να στραγγίσει...Περισσότερα εδώ
Αναρή Φρέσκια

Αναρή Φρέσκια

Λευκό μαλακό κρεμώδες τυρί με ήπια γλυκιά γεύση. Παρασκευάζεται από τυρόγαλα με προσθήκη φρέσκου γάλακτος ή κρέμας γάλακτος.   Read More
Αναρή PITTAS Ξηρή

Αναρή PITTAS Ξηρή

Σκληρό τυρί με ήπια γαλακτώδη γεύση , από πατεριωμένο μικτό γάλα και ορό γάλακτος.   Read More
  • 1