Σουτζούκος
Ο σουτζούκος είναι το πιο ξακουστό παραδοσιακό γλυκό της Κύπρου φτιαγμένο από παλουζέ (μουσταλευριά) Για να γίνει ο σουτζούκος πρέπει να κεντηθούν αμύγδαλα σε κλωστές και μετά αφού έχουν δημιουργηθεί κάτι σαν κολιέδες, βουτιούνται στο παχύρευστο υγρό του παλουζέ, στραγγίζονται, βουτώντας τα ξανά και ξανά μέχρι να φτάσουν την επιθυμητή διάμετρο, δηλαδή περίπου τα 3 εκατοστά πάχος. Στη συνέχεια αποξηραίνονται στον ήλιο για αρκετές μέρες, ενώ μπορούν να διατηρηθούν για μήνες. Διατίθεται σε συσκευασία 250gr που περιέχει 4 κομμάτια σουτζούκο από χυμό σταφυλιού με αμύγδαλα.