• Mπρουσκέτα με χαλλούμι, μελιτζάνα και ντοματα

    Mπρουσκέτα με χαλλούμι, μελιτζάνα και ντοματα

  • Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με χαλλούμι, λούντζα και μανιτάρια

    Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με χαλλούμι, λούντζα και μανιτάρια

  • Καλαμάρια ή σουπιές γεμιστές με χαλλούμι

    Καλαμάρια ή σουπιές γεμιστές με χαλλούμι

  • Κυπριακή πίτσα με χαλλούμι

    Κυπριακή πίτσα με χαλλούμι

  • Ομελέτα με χαλλούμι

    Ομελέτα με χαλλούμι

  • Φλαούνες

    Φλαούνες

  • Χαλλούμι σαγανάκι

    Χαλλούμι σαγανάκι

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Καλαμάρια ή σουπιές γεμιστές με χαλλούμι

 

 

200 γρ χαλλούμι

4 μεγάλα καλαμάρια ή σουπιές

1 μεγάλη σφιχτή ώριμη ντομάτα

1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά

αλάτι

κόκκινο καυτερό πιπέρι

ρίγανη

λάδι

1 λεμόνι

1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

άνηθο

 

Καθαρίζετε τα καλαμάρια ή τις σουπιές αφαιρώντας τη διάφανη μεμβράνη, το σκληρό μέρος, τα μάτια και το μελάνι αν χρησιμοποιήσετε σουπιές.

Κόβετε την ντομάτα σε λωρίδες αφού ήδη έχετε αφαιρέσειτους σπόρους και τα υγρά τους. Κόβετε το χαλλούμι σε μπαστουνάκια και την πιπεριά σε λωρίδες.

Αλατοπιπερώνετε μέσα και έξω τα καλαμάρια και ρίχνετε τη ρίγανη. Αλείφετε τα καλαμάρια με λάδι και τα γεμίζετε με 2 κομμάτια ντομάτα, 2 λωρίδες πιπεριά και 2 μπαστουνάκια χαλλούμι. Κλείνετε με οδοντογλυφίδες για να συγκρατήσετε τη γέμιση.

Τοποθετείτε τα καλαμάρια σε ταψάκι αλειμμένο με λάδι και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα το φαγητό. Ραντίζετε με λεμόνι και σερβίρετε.

Μπορείτε να ψήσετε τα καλαμάρια και στα καρβουνα.