Mπρουσκέτα με χαλλούμι, μελιτζάνα και ντοματα
220 γρ χαλλούμι (μία συσκευασία)
4 φέτες ψωμί (λευκό ή ολικής άλεσης)
Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
2 ντομάτες
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι ξερό
Σάλτσα πέστο ή λαδόξιδο
ξίδι βαλσάμικο (1 κουταλιά)
μουστάρδα (1 κουταλιά)
αλάτι
πιπέρι
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με βούτυρο ή ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Κόβοτυμε το χαλλούμι σε 7 φέτες και το ψήνουμε σε αυτό το τηγάνι χωρίς λάδι για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε φέτες, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κύβους και ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με την ψημένη μελιτζάνα, προσθέτουμε τέσσερις κουταλιές του γλυκού σάλτσα πέστο ή λαδόξιδο, τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, μία κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο και μία κουταλιά μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Τέλος, βάζουμε από κάτω σαν βάση το ψημένο ψωμί και από πάνω το χαλλούμι, το μείγμα από τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά.